Over ons
Een Haker-slager gaat altijd voor vakwerk
Een eerlijk en goed stuk vlees. Dat vind je bij de echte vakslager. Peter Haker is er zo eentje. Alleen het beste dier is goed genoeg. Ze kiezen zelf de dieren uit bij de boer en verwerken het vlees van Texelse runderen, varkens en lammeren tot de mooiste lokale producten.
Open slagerij
Peter begon ooit een slagerij in Oudeschild. Er was geen winkel. ‘Ik wilde vooral zelf vee inkopen en slachten. Daar mooie producten mee maken. Ik had wel een marktkraam, daarmee stond ik iedere maandag op de markt. De andere dagen van de week konden klanten langskomen in de open slagerij om vlees af te halen. Een Duitser kwam eens onverwacht langs bestelde een lamsbout, toen moest ik nog een heel lam uit elkaar zagen. Prachtig vond hij dat. Dat is nu echt weten wat je eet.’
Vismarkt
In 2020 opende Peter aan de Vismarkt 5 in Den Burg – op de Groene Plaats – een winkel. Het bleek een schot in de roos, omdat ze geopend blijven tijdens coronatijd en mensen lokaal eten steeds belangrijker gaan vinden. ‘Daar zitten we een stuk centraler en weten ook toeristen ons beter te vinden. Op het bedrijventerrein in Oudeschild zijn het vooral Texelaars en bedrijven die vaak langskomen.’
Galloway
Van maart tot november is het Gallowayvlees van het Schotse rund te koop in de slagerij van Peter Haker. ‘Deze dieren lopen vrij rond door de Slufter en de Muy. De runderen eten wat daar groeit en worden niet bijgevoerd. Op deze manier krijgt het vlees een mooie smaak’, vertelt Peter. Ook de worst en vleeswaren worden ambachtelijk bereid. Een complete barbecue verzorgen? Ook daarvoor kun je gewoon even langsgaan bij Vakslager Peter Haker.
Vliegwiel 25, Oudeschild
Vismarkt 5, Den Burg
- www.facebook.com/devakslagerhaker/
- 0222 441 090
- Vismarkt 5 1791 CD Den Burg
- Ik verkoop - ik ben een verkooppunt
- Ik werk met - ik verwerk producten
Den Burg, North Holland
Netherlands 1791CD