Vakslager Peter Haker

Vakslager Peter Haker

Vakslager Peter Haker

Over ons

Een Haker-slager gaat altijd voor vakwerk 

Een eerlijk en goed stuk vlees. Dat vind je bij de echte vakslager. Peter Haker is er zo eentje. Alleen het beste dier is goed genoeg. Ze kiezen zelf de dieren uit bij de boer en verwerken het vlees van Texelse runderen, varkens en lammeren tot de mooiste lokale producten.  

Open slagerij

Peter begon ooit een slagerij in Oudeschild. Er was geen winkel. ‘Ik wilde vooral zelf vee inkopen en slachten. Daar mooie producten mee maken. Ik had wel een marktkraam, daarmee stond ik iedere maandag op de markt. De andere dagen van de week konden klanten langskomen in de open slagerij om vlees af te halen. Een Duitser kwam eens onverwacht langs bestelde een lamsbout, toen moest ik nog een heel lam uit elkaar zagen. Prachtig vond hij dat. Dat is nu echt weten wat je eet.’

Vismarkt

In 2020 opende Peter aan de Vismarkt 5 in Den Burg – op de Groene Plaats – een winkel. Het bleek een schot in de roos, omdat ze geopend blijven tijdens coronatijd en mensen lokaal eten steeds belangrijker gaan vinden. ‘Daar zitten we een stuk centraler en weten ook toeristen ons beter te vinden. Op het bedrijventerrein in Oudeschild zijn het vooral Texelaars en bedrijven die vaak langskomen.’

Galloway

Van maart tot november is het Gallowayvlees van het Schotse rund te koop in de slagerij van Peter Haker. ‘Deze dieren lopen vrij rond door de Slufter en de Muy. De runderen eten wat daar groeit en worden niet bijgevoerd.  Op deze manier krijgt het vlees een mooie smaak’, vertelt Peter. Ook de worst en vleeswaren worden ambachtelijk bereid. Een complete barbecue verzorgen? Ook daarvoor kun je gewoon even langsgaan bij Vakslager Peter Haker.

Vliegwiel 25, Oudeschild
Vismarkt 5, Den Burg



Den Burg, North Holland
Netherlands 1791CD

Legenda

  • Producent
  • Verkooppunt
  • Verwerker
  • Producent & Verkooppunt
  • Verwerker & Verkooppunt
  • Producent , Verwerker & Verkooppunt

Uitleg van onze labels

Ik
ben

- Producent van product

De makers van onze Echt Texelse Producten noemen wij de producenten. Je herkent ze aan de groene kleur. De grondstgoffen moeten hiervoor minimaal 75% van Texel komen en de receptuur is origineel Texels. Het vee is verwekt, geboren en geweid op Texel. Wat betreft schapen moeten deze van het Texelse ras zijn. Niet-consumptieve producten hebben een authentiek Texels karakter en bestaan voor minimaal 25% uit Texelse grondstoffen. 

Ik
verkoop

- Verkoper van product

Dit zijn de Echt Texels Product verkooppunten. Als je over het eiland trekt zul je ongetwijfeld plekken tegenkomen waar Echt Texels producten verkocht worden. Dit kunnen producenten zijn die hun eigen producten aanbieden, maar ook externe winkels die minimaal vijf Echt Texelse Producten verkopen. Zij versterken en promoten het Echt Texels Product.

Ik
werk met

-Verwerker van product(en)

De verwerkers zijn bedrijven zoals een slagerij of horecagelegenheid die de Texelse comsumptieproducten verwerken en verkopen. Zij versterken het imago van de Texelse producten, aangezien zij de achtergrondverhalen kennen en zorgen dat deze producten bij de consument terecht komen. Bij onze verwerkers proef je dus heerlijke écht Texelse gerechten. Je herkent ze aan de oranje kleur.

Meer weten over Vakslager Peter Haker?

Image

“Bekijk ook ons magazine, vol met Texelse verhalen, lokale recepten en tips!”

Image
Image
Image
Image
Image

Echt Texels Product

Echt Texels Product

Socials

© Copyright  Echt Texels Produkt. Alle rechten voorbehouden.